Geschiedenis - Titel
- Trouw aan onze locatie
Al tientallen jaren lang bleven we trouw aan onze roots zijnde in het zuiden van het Oost-Vlaamse Denderleeuw. Precies in de deelgemeente Iddergem, langs de Steenweg (N405).

Tussen 1950 en 1956 is het allemaal begonnen met de afgraving van de grond om stenen te maken. Om die stenen te kunnen bakken werden tijdelijke ovens gebouwd. Hiervoor werden delen van de heuvelwand afgegraven (dit kun je zien aan het huidige niveauverschil op sommige locaties).

In 1957 zijn de bouwheren Aimé De Backer en Jan Scheerlinck gestart met de opbouw van het oorspronkelijke bedrijfgebouw en werd toen onder de naam NV Telcora gebruikt voor de productie van televisies.

In 1966 kochten Pierre Guillaume Pinoy-Kool en echtgenote het gebouw over om lijm te produceren en te verpakken.


- En toen kwam er saus aan te pas...
Op 14 maart 1980 verkochten zij het bedrijf aan Frans Petrus Ruysseveldt en zijn vrouw, die er een opslagplaats van voedingswaren van maakten.

Op 13 juli 1982 werd het bedrijf overgelaten aan Jean-Pierre Van Rossem en zijn vrouw Sonja Vinck. Vanaf dat moment werd de BVBA Van Rossem opgericht, de productie gestart van artisanale sausen en werden de bestaande gebouwen uitgebreid.
Omwille van een echtscheiding in 1985 kocht Jean-Pierre het deel over van zijn ex-vrouw.

In 1987 openen Jean-Pierre Van Rossem een bijhuis in de Onafhankelijkheidsstraat 58 te Sint Jans Molenbeek te Brussel, het centrum van de snackwereld.

Vanaf 1980 heeft het bedrijf veel verschillende eigenaars gekend, maar de structuur en activiteiten (verkoop en productie van sauzen) bleven onveranderd.
Vanaf 20 april 2000 tot op heden zijn Bart Mandeville en Eveline eigenaars van BVBA Van Rossem.

Na deze overname is er een frisse wind doorheen het bedrijft gewaaid: het logo werd voor de eerste maal opgefrist, de sausetiketten kregen een facelift, het wagenpark werd volledig vernieuwd en uitgerust met de laatste nieuwe koeling. Ook nieuwe sausen werden regelmatig geproduceerd zoals de populaire Argentijnse saus, pepersaus, looksaus,...

Daar de Depot in de Onafhankelijkheidsstraat te Sint Jans Molenbeek na meer dan 25 jaar te klein en onpraktisch werd, koos Van Rossem een volledig nieuwe locatie in 2014. Eind augustus waren wij fier met ons nieuwe Cash & Carry in de Avenue Jean Dubrucq 168, 1080 Sint Jans Molenbeek.
De nieuwe locatie is gelegen in een brede 2 rijrichtingsstraat, en situeert zich op een boogscheut van de Basiliek en op wandelafstand van metrostation Belgica. Het shoppen is super aangenaam geworden, alles staat beter gepresenteerd, de frigo- en diepvriescel zijn uitgerust met zelfbedieningsramen waar de producten gepresenteerd staan. Na het shoppen kan u makkelijk uw wagen laden in ruime binnen parkeerplaats.

Wat we nog in petto hebben ziet u ongetwijfeld heel binnenkort op onze site.